BAŞVURU FORMU
ARAMA VE KURTARMA TEKNİSYENİ
Türkiye genelinde bulunan Afet ve Lojistik Merkezlerimiz de değerlendirilmek üzere;
Genel Nitelikler
- Üniversitelerin Afet ve Acil Durum Yönetimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Yapı Denetimi Bölümlerinden Mezun ( Açık Öğretim Hariç )
- Yukarıdaki bölümlerden farklı en az ön lisans mezunu olan; Hafif arama kurtarma, ileri seviye dalgıçlık, dağcılık ve izcilik belgeleri olan,
- Lider ruhlu, soğukkanlı, ekip çalışmasında başarılı, planlı ve disiplinli
- Ms Office Programlarını Kullanabilen,
- En Az B Sınıfı Ehliyeti Olan Ve Aktif Araç Kullanabilen,
- Askerliğini Tamamlamış
- Seyahat Engeli Bulunmayan,
- Kronik Sağlık Problemi Bulunmayan,(Bel Ve Boyun Fıtığı, Kalp, Şeker, Tansiyon Rahatsızlığı)
- Yükseklik, Su, Kapalı Yerde Kalma, Hayvan Korkusu, Yaralı, Kan Tutması Gibi Fobileri Olmayan,
- Temsil Kabiliyeti Gelişmiş,
- Esnek Çalışma Saatlerine Ayak Uydurabilen,
İş Tanımı
- Dernek gönüllülerinden olası acil durumlar için afet koordinasyon ekibi kurar, kurmuş olduğu ekibe uygun görev dağılımını yapar.
- Kurulan ekibin, olabilecek her türlü acil durumlara müdahale ve ilk yardım eğitimleri almaları için gerekli çalışmaları yapar.
- Gönüllü ekibinin olası acil durumlara müdahale edebilmesi için gerekli akreditasyon işlemlerini sağlar.
- Afet risk değerlendirmesi yapar, gerçeğe yakın senaryolar üreterek en az yılda bir kere tatbikat düzenler. Devlet kurumlarının organize ettiği tatbikatlara imkânlar ölçüsünde katılım sağlar.
- Derneğin faaliyet alanlarında başta kamu kurumları olmak üzere diğer kurumlarla ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği ve görüşmelerinin gerçekleştirilmesini sağlar,
- Türkiye’nin herhangi bir yerinde oluşabilecek deprem, sel, yangın, çığ, toprak kayması, hortum, KBRN (Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer) gibi durumlarda 7/24 görev yapabilecek şekilde hazır bulunacak gönüllü ekibi ile etkin rol alır.
- Ekiplerin kullanacağı her türlü araç, gereç ve teçhizatı belirler.
- Afet gerçekleşmeden önce ve sonrasında topluma ve çalışma ekiplerine gerekli bilgilendirmeler yapılmasını sağlayacak, planlamalar oluşturacak, afet anında düzeni sağlayacak kişiler yetiştirecek.