Kapat

Suriye Genel Bağış

2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaş, 13 yıl sonra Esed rejiminin devrilmesi ve özgür Suriye halkının zaferi ile son buldu. Savaş nedeniyle yüz binlerce çocuk, kadın ve sivil hayatını kaybetti. 6 milyondan fazla insan ülkesini, 6 milyon 700 binden fazla kişi ise evini terk etmek zorunda kaldı.

Suriye’deki İnsani Dram 13 yıl sonra son buldu !

2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaş, 13 yı sonra Esed rejiminin devrilmesi ve özgür Suriye halkının zaferi ile son buldu. Savaş nedeniyle yüz binlerce çocuk, kadın ve sivil hayatını kaybetti. 6 milyondan fazla insan ülkesini, 6 milyon 700 binden fazla kişi ise evini terk etmek zorunda kaldı.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından, dünyanın en büyük yerinden edilme krizi olarak değerlendirilen Suriye’deki iç savaş nedeniyle 14 milyon sivil, insani yardıma muhtaç hale geldi. Maalesef bu rakamın 6 milyonunu çocuklardan oluşturuyor.

BM tarafından yapılan değerlendirmelere göre Suriye, küresel ölçekte gıda güvensizliği en yüksek 10 ülke arasında yer alıyor. Ülkedeki, 12 milyon Müslümanın gıda güvensizliği yaşadığı tahmin ediliyor.

Öte yandan, yerlerinden edilmiş binlerce Suriyeli, zorlu yaşam koşullarına rağmen ülkenin kuzeyinde bulunan derme çatma çadırlarda veya barınaklarda hayata tutunmaya çalışıyor.

Resmi Rakamlara Göre 350 Binden Fazla İnsan Hayatını Kaybetti

Resmi rakamlara göre Suriye’deki iç savaş nedeniyle bugüne kadar 350 bin resmi olmayan kaynaklara göre ise 600 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Suriye halkı, kendisine ait olan toprakları kullanmak bir yana temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çekiyor. Savaşın yoğun yaşandığı bölgelerde, eğitim ve sağlık faaliyetlerinin yanı sıra su, elektrik, telekomünikasyon gibi altyapı hizmetleri de çökmüş durumda. Bölgede temel ihtiyaç maddelerine olan gereksinim had safhada bulunuyor.

Suriye'deki insani dramın 13 yıl sonra rejimin devrilmesi ile sona erdiği , bölgedeki dengelerin değiştiğini gösteriyor. Beşar Esad'ın liderliğindeki Baas Partisi'nin 61 yıllık iktidarının sona ermesi, Suriye'nin geleceği açısından önemli bir dönüm noktası. Peki, bundan sonra neler olabilir? Önem sırasına göre şöyle sıralayabiliriz.:

  1. Yeni Yönetim Yapılanması: Esad sonrası dönemde, muhalefet gruplarının ve diğer siyasi aktörlerin nasıl bir yönetim oluşturacağı kritik bir soru. Bu süreç, iç çatışmaların devam edip etmeyeceğini belirleyecek.

  2. İnsani Yardım ve Yeniden İnşa: Savaşın ardından, insani yardım ve altyapı yeniden yapılanması için büyük bir ihtiyaç var. Bu süreç, uluslararası toplumun desteğiyle şekillenecek. Beşir Derneği olarak bizler de Suriye'nin inşasında iyiliğin harcı olmak için destek ve yardım ve kalkınma projelerimize devam edeceğiz.

  3. Güvenlik Durumu: Yeni yönetimin güvenliği sağlama kapasitesi, bölgedeki istikrarı sağlayacak. Terör yapılarının varlığı ve etnik çatışmalar, güvenlik sorunlarını çoğaltıyor.

  4. Mültecilerin Dönüşü: Savaş nedeniyle yerinden edilen milyonlarca Suriyelinin geri dönüşü, güvenlik ve geçim imkanlarının sağlanması ile daha hızlı olacak. Bu, hem insani hem de sosyal açıdan önemli bir mesele. Beşir Derneği Türkiye'den Sueriye'ye dönemk isteyen ailelere destek ve rehberlik çalışması yapmaya başladı.

Suriyeli Savaş Mağdurlarına Yönelik Yardımlarımız Devam Ediyor

Beşir Derneği olarak, Suriye’deki iç savaş nedeniyle evleri yıkılan, yerlerinden edilen, göçe zorlanan ve sağlıksız koşullarında derme çatma çadırlarda yaşamak zorunda bırakılan savaş mağdurlarına 13 yıldır insani yardım ulaştırmaya devam ediyoruz.

Peki Beşir Derneği Suriyeliler için bugüne kadar neler yaptı? Özetle inceliyelim;

Hayırseverlerimizin destekleriyle gerçekleştirdiğimiz; kuru gıda, sıcak yemek, içilebilir su, ekmek, barınma, yakacak, kıyafet, ayakkabı ve hijyen malzemelerinin temini ve dağıtımları gibi yardım faaliyetleriyle mahzun ve mazlum gönüllerin tebessümüne vesile oluyoruz.

Briket Ev Projesi ile Sıcacık Yuvalar İnşa Ettik

Yaşanan iç savaş nedeniyle evlerinden ayrılıp göç etmek zorunda kalan Suriyeli savaş mağduru aileler için briket evler inşa ediyoruz. İdlib’in Killi bölgesinde gerçekleştirdiğimiz 7 bin 500 kişilik yaşam alanı projemiz ile savaş mağduru ailelere, yaslanabilecekleri sıcacık yuvalar yapıyoruz.

AFAD koordinasyonunda başlatılan “İdlib’in Yanındayız” kampanyası kapsamında bugüne kadar binlerce briket evin inşasını bitirerek ihtiyaç sahibi ailelere teslim ettik.

Briket Evin Özellikleri

 

Hayırseverlerimizin destekleriyle Suriye’nin İdlib şehrinde, doğal afetlere dayanıklı olacak şekilde inşa ettiğimiz briket evlerde bulunan özellikler şunlardır:

  • 40 m2 oturum alanı

  • 2 oda

  • Avlu

  • Mutfak

  • Banyo ve tuvalet

  • Su tankı ve su tesisatı

  • Foseptik altyapı 

  • Zemin ve tavanı beton kaplama 

  • PVC kapı ve pencere

 

Ekmek Fırınlarımızda Üretilen Sıcacık Ekmekleri Savaş Mağduru Ailelere Ulaştırılıyoruz

 Azez ve İdlib’de bulunan kamplarda yaşayan savaş mağduru ailelerin ekmek ihtiyaçlarını karşılamak için Kilis’te günlük 100 bin ekmek üretme kapasitesine sahip fırınlar kurduk.

Bağışçılarımızın destekleriyle kurulan bu fırınlarda, zor durumda bulunan mazlum insanlara ulaştırılmak üzere binlerce ekmek üretiyoruz. Savaşın başlarından bu yana fırınlarımızda ürettiğimiz pita tipi ekmekleri, düzenli olarak kamplarda yaşayan mazlum ailelere dağıtıyoruz.

Savaş Mağduru İhtiyaç Sahiplerine Sıcak Yemek İkramında Bulunuyoruz

Cerablus'taki aşevimizde düzenli olarak pişirdiğimiz yemeklerle mazlum Suriye halkınız yüzlerinde sıcacık bir tebessüme vesile oluyoruz. 

Bugüne kadar milyonlarca tabldot sıcak yemeği Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelerle paylaşan Derneğimiz, her gün aynı özveri ile dumanında iyilik türen yemekleri mazlum gönüllerle buluşturarak, sofraları mutlulukla donatıyor.

 

Sosyal Market "Paylaşım Noktası" ile Savaş Mağduru Ailelere Düzenli Yardımlar Yapıyoruz 

Beşir Derneği olarak, nitelikli insanî yardım faaliyetleri kapsamında, Suriye'de açtığımız paylaşım noktamız ile mazlum ailelerin temel ihtiyaçlarına destek oluyoruz.

Cerablus’ta hizmet veren paylaşım noktamız aracılığıyla savaş mağduru ailelerimizin ücretsiz olarak alışveriş yapmalarına imkân tanıyoruz. Yüzlerce aile gıda, temizlik, giyim vb. ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı paylaşım noktamızdan her ay düzenli olarak faydalanmaktadır.

İhtiyaç sahibinin gereksinim duyduğu ürünlere ulaşabildiği, seçme hakkı, deneme ve değiştirme seçeneklerinin imkân dâhilinde sunulduğu paylaşım noktamızda ailelerimiz, gönüllerince ve rencide olmadan alışveriş yapabilmektedirler.

Bağışladığınız Kurban Hisselerini Mazlum ve Muhtaç Ailelere Pay Ediyoruz

 Hayırseverlerimizin Derneğimize bağışladıkları kurban hisselerinden Suriyeli kardeşlerimiz de istifade etmektedir. Yıl boyunca mazlum coğrafyalarda düzenlediğimiz vekâleten kurban kesim organizasyonlarından birini de Suriye’de gerçekleştirmekteyiz. Burada kesilen kurbanları kamplardaki mazlum ve muhtaç ailelere dağıtıyoruz.

İhtiyaç Sahiplerine, Gıda Paketi ile Temel İhtiyaç Malzemeleri Dağıtıyoruz

Suriye kamplarında bulunan savaş mağduru ailelere gıda paketleri, temizlik setleri, ev gereçleri, ayakkabı ve giyecek gibi temel insani ihtiyaç malzemelerini düzenli olarak dağıtmaktayız.

Mazlumların Acil Yardıma İhtiyacı Var! 

Suriye halkı için yardım çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Yapacağınız bağışlarla zor durumdaki kardeşlerimizin hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırabilir, yaralarını sararak yüzlerinde tebessüme vesile olabilirsiniz.

SMS: Suriye Yaz 4012 (25 TL), 4032 (50 TL), 4042 (100 TL) Gönder 

Havale: TR28 0020 5000 0004 0000 0000 19 (Açıklamaya SURİYE yazmayı unutmayınız.)

Banka Hesap Bilgileri

Banka kanalıyla gönderdiğiniz bağışınızın açıklama bölümüne bağış amacını (Genel Bağış, Zekat, Kurban vs.), isminizi ve cep telefonu numaranızı yazdırınız. Belirtilen cep telefonunuza bağışınızın alındığına dair bilgi mesajı gönderilecektir.

Ayrıca elinizde sistemimiz tarafından oluşturulmuş bir referans numarası mevcutsa açıklama bölümüne mutlaka onu yazınız.

Örneğin; BAĞIŞ/KAMPANYA TÜRÜ ADINIZ,SOYADINIZ 0555 555 55 55

Aşağıda bilgileri yer alan çalıştığımız tüm banka şubelerinden kurumsal tahsilat ekranları ile havale masrafı olmadan bağış yapabilirsiniz. Lütfen bu isteğinizi gişe yetkilisine belirtiniz.

Derneğimizin vergi muafiyeti bulunmaktadır.

  • Banka
    ZİRAAT BANKASI
    Swift
    Şube
    Darıca Şubesi (784)
    Döviz
    Hesap No
    57461050 - 5106
    Iban
    Döviz
    $
    Hesap No
    57461050 - 5107
    Iban
    Döviz
    Hesap No
    57461050 - 5108
    Iban
  • Banka
    KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI
    Swift
    Şube
    Pendik Şubesi (8)
    Döviz
    Hesap No
    400 000-1
    Iban
    Döviz
    $
    Hesap No
    400000 - 101
    Iban
    Döviz
    Hesap No
    400000 - 102
    Iban
  • Banka
    VAKIF BANKASI
    Swift
    Şube
    Pendik Şubesi (75)
    Döviz
    Hesap No
    00158007299880537
    Iban
    Döviz
    $
    Hesap No
    00158048013420238
    Iban
    Döviz
    Hesap No
    00158048013420265
    Iban
  • Banka
    TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI
    Swift
    Şube
    Pendik Şubesi (78)
    Döviz
    Hesap No
    9950 0000-11
    Iban
  • Banka
    ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI
    Swift
    Şube
    Pendik E-5 Şubesi (174)
    Döviz
    Hesap No
    200 000-37
    Iban
    Döviz
    $
    Hesap No
    200 000-38
    Iban
    Döviz
    Hesap No
    200 000-39
    Iban
  • Banka
    HALK BANKASI
    Swift
    Şube
    Pendik Şubesi (0869)
    Döviz
    Hesap No
    16000092
    Iban
    Döviz
    $
    Hesap No
    53000366
    Iban
    Döviz
    Hesap No
    58000111
    Iban
  • Banka
    VAKIF KATILIM BANKASI
    Swift
    Şube
    PENDİK - İSTANBUL
    Döviz
    Hesap No
    4042-4
    Iban
    Döviz
    $
    Hesap No
    4042-105
    Iban
    Döviz
    Hesap No
    4042-106
    Iban
  • Banka
    EMLAK KATILIM
    Swift
    Şube
    PENDİK ŞUBE-24
    Döviz
    Hesap No
    52938700001
    Iban
    Döviz
    $
    Hesap No
    52938700101
    Iban
    Döviz
    Hesap No
    52938700102
    Iban
  • Banka
    ZİRAAT KATILIM BANKASI
    Swift
    Şube
    Ümraniye Şubesi (7)
    Döviz
    Hesap No
    50000-1
    Iban
    Döviz
    $
    Hesap No
    50000-2
    Iban
    Döviz
    Hesap No
    50000-3
    Iban